mandag 19. mai 2008

laurdag og måndag

Eg vakna. Tidlegt um morgonen, 17. mai. I Elverum var stoda slik:



Som dei gamle sagde: "Snjóvar".



Då kann det vera greidt med huva til bunaden.
Nei då. Ho er berre til innebruk.
Men kent er til utebruk òg.



Stilfullt.




Kaizer sit på russen.




Eg gjev mikroben ein suss.



I dag er eg i Nidaros, og det næst siste måndagsbilætet kjem her:

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ah, snøvêr på nasjonaldagen – får nesten heimlengsel… men eigentleg ikkje.

Anonym sa...

Hehe! Det er ikkje vanleg kost for oss. For deg er det kanskje det? Moro var'e læll. Og eg vonar du hadde ein god grunnlovsdag - utan snjoen.

Unknown sa...

Hei søta! So fine bilete frå den 17. Eg hadde også ein fantastisk dag, jamvel om mobilen forsvant. Har no levd utan i tre dagar, og gidd ikkje å stresse med ny før etter siste eksamen på fredag. Hadde eksamen i Nordisk retorikk i dag, det gjekk fint. Skreiv om Vinje og nynorsk: passa meg fint:) I morgo er det egyptisk religion, den er er mindre førebudd til! Eg skriv eigentleg fordi eg ville dela min 17. mai. Eg fekk nemleg i bøtter og spann. Var på teater der både Terje Isungset var å spelte, og hald deg fast! HELGE JORDAL! endeleg fekk eg sjå han att:) Det var storslagent. Kvelden vart feira med polkabjørn-konsert. Og no fekk eg vera med han attpå til, me vart vener. Eg hev mange bilete å visa:) Lykke til med eksamen i morgo! Tek kontakt i morgo eller på onsdag, då eg ikkje stresse so veldig.

Glad i deg!

Engeline sa...

Usj. Snøvær i mai, usj. Men det var ganske pent, og bunader er heldigvis varme. Og du i bunad, hvor jordnært og trygt kan det egentlig bli?

Og Helene; Helge Jordal er fantastisk! (Min mor sverger til å kalle ham Elge Jordal, etter den gangen for kanskje 20 år siden da han spilte elg i Egners Hakkebakkeskogen.) Det er noe med stemmen, tror jeg, denne dype, bergenske urrøsten som river i ens bryst! Det beste av alt er når han siterer Terje Vigen.

Anonym sa...

Kristin: det har hendt seg meir enn eitt år, ja, men vanleg kost er det ikkje. Rana ligg ikkje langt nord.

Anonym sa...

Orsak. Eg meinte ikkje det :p Veit du um nokon hev bilæte av SmiN i borgartoget?

Anonym sa...

Kul vofs dere har!

Anonym sa...

Ja. Det ser ut som han sit på do og drit. På syster mi.
Men han er kul, ja. Heilkul.